• 12
  • mei
Author

Eerste studenten Verpleegkunde – Gezondheid & Technologie ontvangen diploma

Eerste studenten Verpleegkunde – Gezondheid & Technologie ontvangen diploma

De OK-studieroute van de opleiding Verpleegkunde – Gezondheid & Technologie van Hogeschool Saxionheeft dankzij de accreditatie een landelijke en kwalitatieve erkenning gekregen.

De eerste twee studenten die de studieroute succesvol afrondden, kregen kort daarna al hun diploma. Als onderdeel van hun opleiding werkten zij mee op de operatieafdelingen van de Ziekenhuisgroep Twente en het Medisch Spectrum Twente.

‘Het vervlechten van zorg en technologie is van groot belang in de diverse zorgopleidingen, de studieroute Hbo-v G&T sluit daar naadloos bij aan’, aldus teamleider Marjan Keune van Saxion. ‘Deze studieroute levert verpleegkundigen af die de taal van techneuten begrijpen en als ‘superuser’ mee kunnen helpen bij de ontwikkeling en invoering van nieuwe technologieën in de zorg.’

De opleiding sluit daardoor goed aan bij het speerpunt ‘Living Technology’ van Saxion en de academie Gezondheidszorg. Studenten leren onder meer hoe technologie in het domein zorg en welzijn bij kan dragen aan de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid, langer zelfstandig thuis wonen en meer zelfredzaamheid.

Meer informatie over de OK-studieroute is hier te vinden.

Saxion_20160309_033(1)

Op de foto: Job Meirik is afgestudeerd als anesthesiemedewerker. Hij rondde zijn studie af bij Medisch Spectrum Twente. Anouk Bakker is opgeleid tot operatieassistent, en rondde haar studie af bij de Ziekenhuisgroep Twente

Comments are closed.