Ons verhaal

“Ik heb een droom; een Europese droom!”

-Arnold Smeink, Directeur EMTG

Historie

Mijn ervaring in de arbeidsbemiddeling begint in 1986. Vanaf 1991 als zelfstandig ondernemer in de arbeidsbemiddeling, waarbij ik besloot in 2008 met mijn gezin naar Spanje te verhuizen. Het bedrijf bleef in Nederland en ik reisde heen en weer. In 2011 laten de gevolgen van de crisis zich voelen. Ik begon mij te bezinnen op mijn focus voor de komende jaren als ondernemer. Naast het overleven als bedrijf was het voor mij ook belangrijk om de ontwikkelde internationale visie voor grensoverschrijdende arbeid uit te werken. Vanaf het voorjaar van 2012 woonde ik weer in Nederland en begon ik met de financiële hulp van een goede vriend de verwezenlijking van mijn droom.

 

Droom

2011. Wonend in Spanje kwam ik in contact met Monica een Nederlandse verpleegkundige die met haar gezin woonde en werkte in Spanje. Monica confronteerde mij als arbeidsbemiddelaar met de enorme werkloosheid die bestaat in Spanje onder de groep afgestudeerde verpleegkundigen. Dit zette mij aan het denken. Er werd geappelleerd aan mijn jarenlange kennis in de uitzendwereld en mijn mediterrane hart. Vanuit Nederland kreeg ik de berichten dat er een enorm tekort dreigde aan verpleegkundigen in de Nederlandse zorg. Van verschillende kanten bereikte mij het bericht dat mede door de numero fixus op de opleiding HBO-V er te weinig verpleegkundigen werden opgeleid. Dit in combinatie met de uitstroom van de oudere verpleegkundige uit de babyboom generatie begreep ik de mogelijkheid van de match van Spaanse verpleegkundigen in de Nederlandse zorg. Van Monica leerde ik alles over de arbeidsvoorwaarden van de Spaanse verpleegkundigen, de dreiging om tot een vergeten generatie te gaan behoren, de werkdruk, de aard van de hoogstaande opleiding in Spanje, de technische vaardigheden, de culturele verschillen, de registratie in het Spaanse BIG-register, de warmte van de mensen in de zorg en de hiërarchie. Kortom zeer waardevolle informatie. Ik ben in gesprek gegaan met Spaanse verpleegkundigen en werd geraakt door hun motivatie, warmte, empathie voor de medemens, hun vaardigheden, hun kennis en bescheidenheid.

Deze mooie mensen mogen geen “vergeten generatie” worden, dit motiveerde mij tot in mijn vezels om in Nederland mijn netwerk wakker te schudden voor de mogelijkheden die de Spaanse verpleegkundigen de Nederlandse zorg kan bieden. Door hier een verbinding te leggen tussen twee schrijnende situaties konden over en weer mensen geholpen worden; jonge getalenteerde mensen in Spanje en zorgbehoeftige patiënten en zorginstanties in Nederland. Mijn droom was geboren !!

Het verwezenlijken van een droom is niet eenvoudig, bleek al snel. Ik werd in mijn beleving teruggebracht naar de jaren 80 van de vorige eeuw, waarin ik nog moest uitleggen wat de voordelen kunnen zijn van de inzet van een flexibele medewerker voor een organisatie. Het denken op Europees niveau was nog niet vanzelfsprekend in de zorgsector in Nederland. Als ondernemer weet je één ding zeker “de aanhouder wint”. Voor de zorgsector was mijn idee om verpleegkundigen uit andere landen in te zetten in Nederland niet nieuw. Vele initiatieven waren al de revue gepasseerd in de Nederlandse ziekenhuizen en weinig initiatieven bleken op de langere termijn een succes. De verpleegkundigen kwamen in het verleden uit de Filipijnen, Indonesië, India, Polen, Hongarije, Tsjechië, Ierland en Zuid-Afrika. De belangrijkste factor waarom deze initiatieven niet slaagden lag in het feit dat deze verpleegkundigen zonder voorafgaand en gekwalificeerd taalonderwijs werden ingezet in de zorg. Ook een voorafgaande eerste introductie op de Nederlandse cultuur ontbrak. Zonder dat bleek communicatie moeilijk te zijn en heimwee kreeg de kans bij de verpleegkundigen toe te slaan op zo’n manier dat zij terugkeerden.

De sleutel tot het verwezenlijken van mijn droom bleek te liggen in het leren van de Nederlandse taal en cultuur aan de verpleegkundigen en het doorgronden van wat zij en toekomstige opdrachtgevers nodig hadden om samen een succesverhaal te schrijven.

 

European Multi Talent Group

Dan eerst maar een naam bedenken die mijn ambitie kan verwoorden. Het werd de European Multi Talent Group. ‘European’ omdat ik ga voor de Europese zaak van vrij verkeer van personen, onafhankelijk van waar je je salaris verdient en uitgeeft. ‘Multi’, verwijzend naar mijn eerste bedrijf Multi Job. ‘Talent’ om het begrip te vangen dat ieder mens uniek is vanwege het talent wat iemand bezit. En de combinatie van de woorden ‘Multi Talent’ vanwege de goede opleiding die de Zuid-Europese verpleegkundigen hebben genoten en welke opleiding hen in staat stelt op een brede wijze hun talenten in de verpleging te tonen.

 

Het begin

Ouderwets op reis gaan van stad naar stad. Pionieren. Banenbeurzen organiseren in vele Spaanse steden, lokale partijen warm maken voor mijn ideeën, overheidsorganen benaderen en ondertussen ook heel vaak je neus stoten. Ik kon de verpleegkundigen samen met onze toenmalige agente in Spanje overtuigen om naar het natte/vochtige laag gelegen Nederland te komen. Het begin van EMTG was een feit. Begonnen met lessen Nederlandse taal en cultuur via skype en in het laatste kwartaal van 2013 ons eerste klasje in Javea Spanje. Opleiden in Spanje had onze voorkeur boven de verpleegkundigen direct naar Nederland halen. Stap voor stap de verpleegkundigen naar Nederland halen, was mijn idee. Nederlands is een ingewikkelde taal en zo’n moeilijke taal kun je het beste leren in je “eigen” omgeving. Zo werd de context voor hen langzaam veranderd. De European Multi Talent Group maakte zijn start in de praktijk.

Vanaf de zomer van 2013 kwamen de eerste verpleegkundigen naar Nederland. Samen met mijn toenmalige collega’s organiseerden wij huisvesting, vakkundige begeleiding op de werkvloer, de BIG-registratie en zelfs meegaan naar het ziekenhuis midden in de nacht.

 

De uitdaging

Begin 2014 kwam er een stevige klink in de kabel. De Nederlandse overheid besloot op de zorgsector te bezuinigen en tegelijkertijd de financiering van de zorg te reorganiseren. Complete onzekerheid viel de zorgsector ten deel. Uit pure nood werden flex-medewerkers buiten de zorginstellingen geplaatst en kwamen ook onze verpleegkundigen thuis te zitten. Wij als de European Multi Talen Group/EMTG moesten ondertussen de salarissen gewoon doorbetalen. Geen gezonde situatie met als gevolg dat de verpleegkundigen terug naar Spanje moesten gaan. Vast personeel moest afvloeien en het gehele project van de instroom van Spaanse verpleegkundigen verdween noodgedwongen in de ijskast.

Ik wist dat het goed zou komen. De vraag naar zorg was er en de roep om goede verpleegkundigen zou weldra weer aanzwellen. Belangrijk was nu om het netwerk in het buitenland in stand te houden en uitleg te geven over de Nederlandse situatie. Onbegrip viel mij ten deel. Tegelijkertijd hield ik contact met de zorginstellingen in Nederland en bemiddelde ik ZZP’ers in de zorg naar een passende werkkring. Op deze wijze hield ik connectie met de zorgsector en zag dat het goed kwam.

In de tweede helft van 2016 ontstond voorzichtig de eerste nieuwe interesse van de zorginstellingen en begon ik het netwerk van agenten en docenten op te bouwen. Op een bescheiden kantoortje in Naarden begon ik met een medewerker voor de bewerking van social media en de bouw van content. Vanaf 2017 begon de vraag zo te groeien dat ik de uitdaging kreeg om meer collega’s aan te nemen en verhuisden wij naar een ruimer kantoor in Naarden vlakbij station Naarden-Bussum. Inmiddels is het september 2018 en bestaat ons team in Nederland uit 13 ervaren collega’s, die allemaal op hun beurt zeer ervaren zijn op het vakgebied waarvoor zij binnen EMTG verantwoordelijk zijn. In de andere landen van Europa werken inmiddels 16 collega’s bij en voor EMTG. Een internationaal team van professionals uit Spanje, Italië, Portugal, Nederland en zelfs éen uit de Verenigde Staten.

 

Nederlandse taal en cultuur*

In september 2017 zijn wij met een echte opleidings voor taal en cultuur begonnen in Javea, Spanje. Op het schoolterrein is tevens een campus gevestigd – de villa – waar men woont en ontspant. In eerste instantie zijn wij begonnen met drie docenten en sinds juni 2018 een team van 7 docenten onder leiding van een zeer ervaren manager. Intensieve taaltraining zes dagen in de week verdeeld over een periode van 13 weken. Zeer intensief maar tegelijkertijd ook zeer effectief. Op de school hebben wij ook twee coaches aanwezig die de verpleegkundigen voorbereiden op hun leven in Nederland. Thema’s als cultuur, gedrag, wonen, salaris, wie ben ik, werkprotocollen, de kracht van empathie en vrije tijd worden besproken aan de hand van 1:1 gesprekken en workshops. EMTG groeit dit jaar van 30 opleidingsplaatsen naar 100 opleidingsplaatsen per 13 weken opleiding. Onze getalenteerde verpleegkundigen komen inmiddels uit Italië, Portugal, Spanje en Engeland.

 

Na 13 weken in Spanje gewoond te hebben komen de verpleegkundigen naar Nederland en kunnen zij zich reeds redden in de Nederlandse taal op niveau B1. De ontwikkeling van de taal wordt dan opgepakt door onze taaldocenten in Nederland met als uitgangspunt het behalen van het examen B1 bij DUO.

 

De aankomst in Nederland wordt samen met de klant waar de verpleegkundigen gaan werken voorbereid en uitgevoerd. Iedere zorginstelling en groep van verpleegkundigen krijgen een persoonlijke coach toegewezen die hen helpt met de voorbereiding en uitvoering van “de landing” in Nederland. Ontvangst op de luchthaven, inrichting van de woning, begeleiding bij het administratief proces in Nederland, een luisterend oor zijn, gids zijn in overheidsland, werkprocessen uitleggen en bovenal genieten van je vrije tijd in ons mooie land.

 

Objectief

Mijn droom is uitgekomen en iedere dag maken wij nieuwe verpleegkundigen, patiënten en zorgverleners blij. Niemand wordt aan zijn of haar lot overgelaten. Persoonlijke service door persoonlijke aandacht daar draait het om bij EMTG. De zorginstellingen en ziekenhuizen zijn allemaal maar wat blij met deze gemotiveerde nieuwe collega’s. Wij zijn nog lang niet klaar met ons verbindende werk. EMTG wil nog veel meer verpleegkundigen een goede toekomst bieden en wij zullen zeker verder blijven investeren in verbetering van onze dienstverlening en de verpleegkundigen ondersteunen met extra opleidingen. Het motto “een leven lang leren” is niet zo bekend in Zuid-Europa, hier ligt nog een motiverende uitdaging op ons te wachten. Ook willen wij de huidige verpleegkundigen de gelegenheid bieden om zich verder te bekwamen tot specialistische verpleegkundigen, door het faciliteren van specifieke opleidingen en het creëren van nieuwe banen in de gespecialiseerde gezondheidszorg. Geen verloren generatie en aan de Europese droom in de praktijk van alledag inhoud gegeven. Verpleegkundigen, patiënten en zorgverleners echt helpen door over verschillen in taal en cultuur heen een brug te slaan. Een droom wordt werkelijkheid.

 

* Sinds 2018 hebben we een exclusieve overeenkomst met het onderwijshuis van de Academia Neerlandesa, die Nederlandse cultuur- en taalcursussen biedt aan al onze kandidaten.

Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruikersvriendelijker. Lees meer over cookies

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten