• 7
  • feb

In de zorg vraagt iedereen zich af: waar halen we 125 duizend extra werknemers vandaan?

Zorg om de zorg

De komende jaren zijn er tot wel 125 duizend extra werknemers nodig in de zorg. En die zijn er niet. Dus lijkt de enige oplossing het verhogen van de arbeidsproductiviteit en dat is nou net een teer punt.

 

Zo erg als het nu is, heeft Kim Hooijmans het nog niet meegemaakt. Continu staan er vele vacatures open bij haar organisatie Axioncontinu, een grote zorginstelling in de regio Utrecht met 2.500 medewerkers, en als recruiter moet zij die zien te vervullen. Voorgaande jaren was er nog wel wat beweging op de arbeidsmarkt, waren er nog mensen op zoek naar een baan, maar nu ‘is het minimaal, het aanbod is opgedroogd.’ De grote concentratie zorginstellingen in Utrecht helpt niet mee.

Nooit eerder is er zo’n uitdaging geweest op de arbeidsmarkt

Marc Vermeulen, arbeidsmarkthoogleraar

De wervingsinitiatieven zijn vindingrijk en relatief succesvol: speciale zij-instroomopleidingen waar zelfs banketbakkers en conservatoriumstudenten zich voor hebben aangemeld, vlogs met bewoners, zelfs middelbare scholen komen langs met het oog op de lange termijn. Toch zit Hooijmans regelmatig met de handen in het haar.

Zij is daarin zeker niet alleen. Elke dag staan recruiters, afdelingshoofden en zorginstellingsdirecteuren voor de vraag: waar haal ik de mensen vandaan? ‘Nooit eerder’, zegt de Tilburgse arbeidsmarkthoogleraar Marc Vermeulen, ‘is er zo’n uitdaging geweest op de arbeidsmarkt als nu in de zorg.’ De komende jaren zijn er, waarschuwen de onheilspellende rapporten en spreadsheets van onderzoekers en ambtenaren, tot 125.000 mensen nodig in de zorg.

Comments are closed.