fbpx

Kwaliteiten en meerwaarde van EMTG-Zorgprofessionals voor uw zorginstelling 

In de Nederlandse zorg kampen we met een tekort aan bekwame en bevoegde personeel. Dat er in de afgelopen decennia een toenemende vraag is ontstaan naar zorgprofessionals is duidelijk. Dat dit een probleem is dat zich niet snel uit zichzelf oplost, mede dankzij een steeds groter wordende groep zorgvragers, is nog duidelijker. Met bijna 10 jaar ervaring in de zorgmarkt, zijn wij ons zeer bewust van de uitdagingen waarvoor de Nederlandse zorginstellingen staan tijdens hun zoektocht naar nieuwe handen aan het bed om de personeelscapaciteit te laten groeien. Wij kijken voorbij de Nederlandse grenzen en rekruteren hooggekwalificeerde Europese zorgprofessionals uit landen zoals o.a. Spanje, Italië, Portugal, Griekenland, Roemenië en het VK. Onze zorgprofessionals hebben ervaring (op verpleegkundig gebied) en hebben voldoende Nederlands geleerd voordat zij in Nederland aan de slag gaan. In dit artikel leest u wat de voordelen van het inwerken van EMTG-Zorgprofessionals zijn.   

Communicatieve vaardigheden 

De zorg draait om communicatie. De Nederlandse taal kunnen spreken is essentieel om collega’s, cliënten en belanghebbenden te verstaan. In samenwerking met Academia Neerlandesa bieden we onze kandidaten  trainingen en cursussen om de Nederlandse taal te leren en de cultuur te begrijpen zodat ze moeiteloos mee kunnen draaien in de zorg. Na de cursus hebben de zorgprofessionals het taalniveau B1 bereikt. Doormiddel van loopbaanbegeleiders worden ze gestimuleerd om de Nederlandse taal verder te ontwikkelen wanneer ze in Nederland zijn.  In het filmpje hieronder kunt u kennis maken met een van onze kandidaten. 

Motivatie en gedrevenheid  

De methode waarop wij kandidaten selecteren is gebaseerd op een profiel dat geschetst wordt door onze cliënten. Er wordt rekening gehouden met de ervaringen van de zorgprofessionals in hun eigen land, de talen die zij spreken en hun opleiding. Onze grondige werving- en selectieprocedure zorgt ervoor dat maar 8 van de 100 mogelijke kandidaten worden aangenomen. Ons uitvalpercentage was in 2018 3% van de 100 aangenomen verpleegkundigen. Met uitvallers bedoelen wij kandidaten die besloten hebben hun contract bij EMTG voortijdig stop te zetten.  De zorgprofessionals zijn boven al: 

  • Open  
  • Eerlijk  
  • Internationaal georienteerd  
  • Gemotiveerd 
  • gedreven 
  • Gewend aan diversiteit  

Juist doordat wij zorgprofessionals uit verschillende landen werven kan Nederland voordeel halen uit de sterke punten van andere culturen en opleidingsprogramma’s. Zo hebben Spanjaarden met een academische graad een betere technische achtergrond dan menig Nederlander. 

Kwaliteiten

Wat biedt EMTG? 

Wij onderscheiden ons van de rest doordat we persoonlijke diensten bieden. De kandidaten kunnen bij ons ten alle tijden terecht voor professionele en persoonlijke vragen. Mocht u in zee willen gaan met EMTG dan kunt u ervoor kiezen om een gepersonaliseerde inwerktraject te ontvangen. Dit houdt in dat wij in samenspraak met uw zorginstelling een inwerkprogramma bieden waarbij de zorgprofessionals de taal, cultuur en werkwijze van uw organisatie grondig leren kennen. Wij zorgen ervoor dat u binnen vier maanden volwaardig nieuwe personeelsleden in huis krijgt die bekwaam en bevoegd zijn, voldoende Nederlands spreken, die u minimaal anderhalf jaar kunt inzetten en persoonlijke begeleiding krijgt bij hun inwerk en inburgering processen. 

Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken met de randzaken die aanbod komen bij het aannemen van buitenlands personeel. De administratieve rompslompen nemen wij op ons. U hoeft zich niet te bekommeren om de werving en selectie procedure, de reis richting Nederland en het vinden van een nieuw woning voor uw personeel. Sterker nog, onze loopbaanbegeleiders zorgen voor het wonen, welzijn en werken in Nederland (Denk hierbij aan het aanvragen van BSN, telefoon, bankrekening etc.). Doordat we ook daadwerkelijk recruiters in het buitenland in dienst hebben, kunnen we de kwaliteitsprocessen van EMTG in stand houden en zelfs verbeteren, waardoor we de verpleegkundigen efficiënt en effectief te werk kunnen zetten.  

Persoonlijke ontwikkeling 

Onze loopbaanbegeleiders zijn ervaren professionals die uit de zorg komen. Zij zijn nauw betrokken met de kandidaten zodat ze zich optimaal thuis voelen op zowel de werkvloer als in hun dagelijks leven. Bij vragen over wonen en werken kunnen ze bij deze loopbaanbegeleiders terecht. Na het examen Nederlands mogen ze zich inschrijven in het BIG-register, waarna ze volwaardig zijn als verpleegkundige om al hun verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Daarbij helpen de loopbaanbegeleiders  bij het zelfredzaamheid van de zorgprofessionals. We zetten de zorgprofessionals in hun kracht om hun professionele droom waar te maken zodat ze kunnen werken en groeien binnen Nederland. 

Voor zorginstellingen kan het samenwerken met EMTG hun veel tijd en moeite besparen. Om u te ontlasten bieden wij onze verpleegkundigen en uw organisatie technische training, coaching en praktijkbegeleiding aan om het integratieproces snel, eenvoudig en kostenbewust te laten verlopen. 

Is uw zorginstelling ook op zoek naar nieuw personeel en overweegt u om EU-zorgprofessionals in te zetten? 

Bij EMTG arriveren er maandelijks een nieuwe groep zorgprofessionals in Nederland die klaar staan om aan de slag te gaan in de zorg.  Wij kunnen snel een bekwame Europese verpleegkundige, helpende plus en/of verzorgende leveren voor de thuiszorg, verpleeghuizen, ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en GGZ zorgcentra. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons adviesteam of een kijkje nemen in onze whitepaper. 

Translate