fbpx

Loopbaanbegeleider in de spotlight – Cora

In ons nieuwe 1-op-1 interview series genaamd “Hoe wij verzorgen en ontzorgenzullen we de EMTG coaches in het zonnetje zetten. Onze coaches voeren gesprekken met zowel de nieuwe verpleegkundigen die net in Nederland zijn gearriveerd als de zorginstellingen waar ze zullen werken. Verder begeleiden ze de zorgprofessionals op professioneel vlak. 

Coaching voor zorgprofessionals is een initiatief van EMTG waarbij deskundige coaches worden ingezet om te helpen om de zorgdruk te doorstaan. Onze coaches helpen de zorgprofessionals om zich aan te passen aan de Nederlandse normen en waarden om zo zorginstellingen te helpen ontlasten. Normaal gesproken krijgt een zorgprofessional voor 18 maanden begeleiding van hun coach. 

Om deze nieuwe serie een kickstart te geven, lichten we een gesprek met loopbaanbegeleider on the job Cora toe. Cora haalt voldoening uit het helpen van mensen en heeft veel affiniteit met de zorg. De zorgprofessionals zeggen dat ze een geweldige leider is! Ze staat open voor suggesties en is duidelijk en beknopt in communicatie. Maak kennis met Cora, een ervaren toegewijde loopbaanbegeleider die zich inzet om EMTG-verpleegkundigen te helpen bij hun nieuwe baan in Nederland.  

Loopbaanbegeleider

Kan je ons iets over jezelf vertellen (persoonlijke en professionele ervaring)? 
 

Ik ben Cora en werkzaam bij EMTG sinds april 2020. Ik heb mijn hele werkleven al in de gezondheidszorg gewerkt en veel verschillende functies gehad, maar altijd wel in de ouderenzorg in de verpleeghuizen en een tijdje ook in de thuiszorg wat gedaan. 

Wat heeft je geinspireerd om coach te worden?  

Ik wilde absoluut iets anders doen en toen ik de functie van coach zag dacht ik dat wil ik doen! Ik ken het werken in de verpleeghuizen, ik weet wat er van je gevraagd wordt op de afdeling en wat wel en niet mag. Ook om jullie wegwijs te maken in dit alles leek mij echt heel leuk.
 

Welke taken als EMTG-loopbaanbegeleider vind je het leukst  

Wat ik het allerleukste vind is wat ik nu doe als jullie naar Nederland komen en gaan werken jullie helpen in de eerste weken. Dus vooraf vertellen we je al wat over de verschillen hoe werken wij hier in Nederland en wat bepaalde werkafspraken zijn waar iedereen zich aan moet houden. Als je naar de organisatie gaat ga ik mee en zorg dat op het werk alles goed voor jullie verloopt.  

 

 

 ”Het is leuk om te zien als we op bezoek gaan bij de organisatie hoe iedereen onder de indruk is van hoe goed Nederlands er al gesproken wordt.”

 

 

Waar haal je het  meest voldoening uit als EMTG-loopbaanbegeleider  

Waar ik echt zoveel energie van krijg is als ik zie hoe spannend jullie het in het begin vinden om aan het werk te gaan. Maar vaak al na een dag zijn jullie blij en opgewekt. We praten elke dag over allerlei dingen na het werk ook zodat jullie echt lekker jullie plekje kunnen vinden. Ook zo leuk om te zien als we op bezoek gaan bij de organisatie hoe iedereen onder de indruk is van hoe goed Nederlands er al gesproken wordt! Dat helpt jullie ook echt in het werk. Het feit dat jullie bijna direct B1 examen gaan doen is heel fijn! 

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het coachen van internationale zorgprofessionals en assistent-verpleegkundigen? Hoe overwin je ze
 

Soms is het moeilijk om jullie zeker nu in Corona tijd snel aan een organisatie voor te stellen jullie worden ongeduldig, maar doordat we steeds met elkaar goed in gesprek blijven en we jullie laten zien dat we echt ons best doen! En als jullie dan eenmaal mogen gaan beginnen was het uiteindelijk het wachten waard en zijn jullie dat weer snel vergeten…. 

Hoe zorg je ervoor dat zorgprofessionals in deze tijd zich op hun gemak voelen en kalm blijven  

Eigenlijk al wat ik hierboven heb geschreven en voor jullie ook lastig dat het leven er in Nederland (en overal) zo anders uitziet dan het eigenlijk altijd is 

Welk advies zou je geven aan zorgprofessionals die naar Nederland verhuizen?  

Heb geduld met elkaar. We proberen als coaches alles zo goed mogelijk te regelen maar vanwege de huidige situatie kunnen er  En voordat je in Nederland aan de slag gaat kun je al heel leuk op internet van alles vinden over het werken in Nederland leuke filmpjes, maar ook oefeningen om bv bepaalde woorden voor de gezondheidszorg te oefenen!  

 

Heeft u interesse om meer over de werkwijze van EMTG te weten te komen?   

Bij EMTG verwelkomen we op consistente basis betrokken, bekwame en hoog opgeleide zorgprofessionals vanuit de gehele EU. De zorgprofessionals krijgen vooraf de mogelijkheid om een traject af te leggen waarbij ze een intensieve cursus Nederlandse taal en cultuur kunnen volgen. Daarbij worden ze ook begeleidt door een coach zodat ze zich makkelijk kunnen aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden. 

Mocht uw zorginstelling hulp nodig hebben om openstaande vacatures te vervullen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met EMTG. U kunt ook onze White paper doornemen om meer informatie in  te winnen over EMTG. 

 

 

 

Translate