fbpx

Wat is het EMTG programma?

EMTG programma werd opgericht in 2012 en heeft een specifieke focus op het werven van Europese verpleegkundigen voor de Nederlandse arbeidsmarkt. De laatste jaren zijn we in Nederland uitgegroeid tot marktleider op dit gebied.  

Ons verhaal begint in 2011 toen Arnold Smeink (CEO) in aanraking kwam met Monica, een verpleegkundige die in Spanje werkte. Hij werd geconfronteerd  met de enorme werkloosheid onder afgestudeerde verpleegkundigen in Spanje. Kon Arnold zijn jarenlange kennis, netwerk en ervaring in de uitzendwereld niet inzetten om dit probleem te verhelpen?  

EMTG programma

Het was Arnold niet ontgaan dat er in Nederland een tekort dreigde aan verpleegkundig personeel. Dit kwam onder meer door de numeri fixi op de opleiding HBO-V, waardoor er te weinig zorgprofessionals werden opgeleid. Ook had de Nederlandse zorg te maken met de uitstroom van de oudere verzorgers uit de babyboomgeneratie. Een tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen dreigde, doordat de Nederlandse bevolking steeds verder groeide en ook ouder werd. 

Monica leerde Arnold alles over Spaanse verpleegkundigen die zich zwaar ondergewaardeerd voelden, een zogenoemde vergeten generatie. De culturele verschillen tussen Nederland en Spanje waren evident in zaken als hiërarchische verhoudingen binnen zorgpersoneel. Arnold verdiepte zich verder in de aard van de hoog aangeschreven Spaanse opleiding, arbeidsvoorwaarden, werkdruk, technische vaardigheden en de registratie in het Spaanse BIG-register 

Alles overziend was Arnold zeer getroffen door de warmte en professionaliteit van de mensen in de Spaanse zorgsector. Na grondig onderzoek zag hij de kans schoon om de onvergetelijke  Spaanse zorgprofessionals te matchen met de Nederlandse zorgsector.   

Zo zag EMTG programma het levenslicht. Vandaag de dag streven wij ernaar om de markt te voorzien van hoogopgeleide zorgprofessionals uit de gehele EU. 

De start van EMTG programma

Naast de broodnodige investeringen werd de eerste drie jaar gewijd aan het informeren van Spaanse verpleegkundigen. Om de Spanjaarden enthousiast te maken voor de Nederlandse arbeidsmarkt, trok Arnold van stad naar stad en van banenbeurs naar banenbeurs 

Als ware pionier moest Arnold overheidsorganen benaderen en lokale partijen voor zich winnen. Samen met onze toenmalige agente ter plaatse lukte het om meerdere zorgprofessionals te overtuigen om naar ons kleine kikkerlandje te verhuizen. Nu waren we echt begonnen!  

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Voordat een zorgprofessional daadwerkelijk naar Nederland komt, is het belangrijk om hem of haar goed te prepareren voor een verblijf in ons prachtige land 

Het doel is dat ze zich thuis voelen en niet op de korte termijn vanwege heimwee vertrekken. Natuurlijk moeten de verpleegkundigen en verzorgenden over alle benodige papieren, kennis en ervaring beschikken, maar als ze geen Nederlands spreken en onze cultuur niet kennen, dan is de kans op succes klein.  

Eerst boden we lessen Nederlandse taal en cultuur aan via Skype en in 2013 hebben we ons eerste klasje in het Spaanse Javea opgezet. Na een intensief traject van 3 tot 5 maanden waren de zorgprofessionals goed voorbereid op het leven in Nederland.  

Sinds 2016 bestrijkt ons wervingsnetwerk de hele Europese Unie. Om het wervings– en bemiddelingsprocess soepeler te laten verlopen, nemen we ook agenten in het buitenland aan.  

Op dit moment hebben wij verpleegkundigen uit meer dan tien Europese landen geworven. Zij zijn ingezet als arbeidskrachten in Nederlandse ziekenhuizen, de gehandicaptenzorg, ouderenzorginstellingen en instellingen binnen de GGZ. 

Missie, visie en doelstellingen 

Ons missie is het verbinden van EU zorg professionals met de Nederlandse zorg. Wij ondersteunen zorginstellingen middels partnerschap maximaal bij het vervullen van zorg vacatures. Dat doen wij door onze zorgprofessionals volledig te begeleiden bij hun integratie in de Nederlandse samenleving en specifiek in de zorg, gericht op stabiliteit en professionele groei. 

programma

Onze werkwijze  

  1. Promoten, rekruteren, selecteren en te werk stellen van hoogopgeleide kandidaten. 
  2. Kandidaten matchen op ogenschijnlijk moeilijk te vervullen vacatures. 
  3. Transparant beleid. 
  4. Het stellen van hoge kwaliteitseisen. 
  5. Intensieve begeleiding van onze Europese medewerkers (mentorschap, huisvesting, woon-werkverkeer, intensieve taaltraining). 
  6. Het wegwijs maken van Europese kandidaten in de Nederlandse cultuur. 

Werving en selectie 

Onze lokale wervers bereiken de meest gekwalificeerde en bekwame verpleegkundigen. Dit doen ze door middel van sociale media, vacaturebanken, beurzen, universiteiten en hun eigen professionele netwerk binnen de zorgsector. 

We selecteren op basis van het profiel dat wordt geschetst door een opdrachtgever. Daarnaast houden wij rekening met de ervaring van de verpleegkundigen in hun eigen land, de talen die zij spreken en hun opleiding.  

Onze grondige wervings en selectieprocedure zorgt ervoor dat slechts 8 van de 100 kandidaten worden aangenomen. Door een streng selectieproces leveren we de juiste kandidaten voor onze klanten 

Zodra de verpleegkundige wordt aangenomen, krijgt hij/zij direct een contract bij European Multi Talent Group Health Care BV. Na afloop van het contract met EMTG programma krijgt de cliënt de mogelijkheid om zelf een contract aan te bieden aan de zorgprofessional.  

Sociale werkgever 

In overeenstemming met het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van EMTG worden de zorgprofessionals vóór en tijdens hun werkperiode in Nederland op de volgende manieren ondersteund:  

(1) Wij bieden begeleiding voor het examen Nederlandse taal en de registratie in het BIG-register. 

(2) Wij houden toezicht op hun taalontwikkeling en de manier waarop zij zich aanpassen aan Nederland en hun nieuwe baan. 

(3) Wij dragen bij aan het vinden van een verblijfplaats. 

(4) Wij zorgen voor supervisie gedurende de werkperiode. 

(5) Wij organiseren evenementen om andere zorgprofessionals te ontmoeten. 

De verpleegkundigen worden in Spanje door een coach van EMTG programma geholpen terwijl zij de Nederlandse taal leren. Onze coaches in Nederland helpen de zorgprofessionals bij aankomst hun nieuwe bestaan vorm te geven, van verhuizing tot inburgering 

Contactinformatie 

Heeft u interesse of wilt u meer informatie hebben?  Dit kunt u doen door ze te bellen of mailen. Ons sales team staat voor u klaar!

Translate