fbpx

Naar Nederland verhuizen

Naar een ander land gaan is zonder twijfel spannend: nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe cultuur leren kennen, nieuwe ervaringen opdoen… In het begin is alles een ontdekking!
Zeker als je uit het zuiden van Europa komt, kan Nederland echt anders zijn dan de realiteit die je gewend bent. Het kan best een uitdaging zijn om de gewoontes van mensen hier te leren kennen en een band met hen op te bouwen.
Ik kom uit Italië en toen ik daar woonde had ik een soort vooroordelen als: “Mensen in het noorden van Europa zijn koud”. Een andere was: “Als ik naar het buitenland zou verhuizen, zou ik zoveel mogelijk tijd moeten doorbrengen met lokale mensen en niet met andere buitenlanders zoals ik. Anders zou ik mezelf uitsluiten van die maatschappij. Of ik zou de taal nooit goed leren”, dat soort dingen. Nu, na bijna anderhalf jaar dat ik hier woon, kan ik zeggen: “Luister niet naar dat soort vooroordelen!”
Wil je weten wat het geheim is om te integreren op een nieuwe plek en nieuwe vrienden te maken? Een open hart en omring jezelf met dingen en mensen die je leuk vindt!
Het lijkt zo eenvoudig, maar te vaak vergeten we wat we echt leuk vinden en wat we willen, want we hebben het te druk met proberen aan de verwachtingen van anderen te voldoen.
Toen ik begreep dat ik de mensen om me heen niet alleen moest zien als hun nationaliteit of de taal die ze spraken, maar gewoon als mensen, met verschillende kenmerken en interesses, begon ik echt waardevolle vriendschappen te creëren.
Het was geweldig!
Praktisch gezien heb ik een app gedownload waarmee je aan verschillende evenementen kunt deelnemen (in dit geval in Amsterdam) en mensen kunt ontmoeten met dezelfde passies en hobby’s.
Dus ik ging naar dit mooie concert en ik ontmoette veel van die mensen die nu mijn vrienden zijn.
Dus geef nooit op: er zijn genoeg andere mensen die nieuwe mensen willen leren kennen en nieuwe vrienden willen maken. Je hoeft ze alleen maar te vinden 😉


Ik wens je veel succes!
Zie je hier in Nederland!

Translate