• 26
  • mrt

Cordaan zet Zuid-Europese wijkverpleegkundigen in

Cordaan zet Zuid-Europese wijkverpleegkundigen in

 

Cordaan heeft een eerste groep van elf gediplomeerde verpleegkundigen uit Italië en Spanje verwelkomd. Ze hebben een intensieve training van drie maanden gehad om de Nederlandse taal en cultuur te leren. Hierdoor voldoen ze aan alle eisen om in Nederland hun beroep uit te oefenen. Dit stelt de zorgaanbieder die actief is in Amsterdam.

De verpleegkundigen zijn afkomstig uit Italië en Spanje. Daar is een overschot aan verpleegkundigen. Cordaan gaat ze inzetten als wijkverpleegkundigen in de thuiszorg. De zorgorganisatie heeft naar eigen zeggen ruim honderd vacatures in de thuiszorg. Daarom hebben ze de wervingsactiviteiten uitgebreid naar het buitenland.

André Brand, directeur Cordaan Thuiszorg: “De eerste maanden zorgen we voor extra begeleiding bij hun werk. Als het van beide kanten bevalt, bieden we een vast contract aan.” Cordaan heeft bij de werving en selectie samen gewerkt met EMTG (gespecialiseerd in internationale arbeidsbemiddeling van zorgprofessionals) en uitzendbureau Tempo Team.

Artikel: https://www.skipr.nl/actueel/id34059-cordaan-zet-zuid-europese-wijkverpleegkundigen-in.html

Comments are closed.